Barszcz, czyli doskonale nam znany barszcz ukraiński – gęsta i pożywna zupa, która z powodzeniem może wystarczyć nam za cały obiad. Wariacji na temat barszczu jest naprawdę dużo. W przeciwieństwie do pracochłonnego barszczu przyrządzonego tradycyjnie, Barszcz można przygotować w ciągu 10 minut. Danie zawiera wołowinę, świeże warzywa (jak marchew, kapusta czy seler), dzięki czemu jest pożywne i bogate z składniki odżywcze. Danie zawiera wołowinę, świeże warzywa (jak marchew, kapusta czy seler), dzięki czemu jest pożywne i bogate z składniki odżywcze.
Nie znajdziecie w nim natomiast barwników, sztucznych konserwantów i polepszaczy smaku.
Cechy- Waga: 170 g
- Kalorie: 360 kcal
- Węglowodany: 53 g/100 g
- Tłuszcz: 8,8 g /100 g
- Białko: 16 g/100 g
- Gluten – nie
- Laktoza – możliwa
Skład:Maltodekstryna, płatki ziemniaczane (ziemniaki, kolorowanie ekstrakt przyprawy), 7% wołowina, tłuszcz roślinny, kapusta włoska, pierś z kurczaka, marchew, cebula, sól kuchenna, seler, jogurt, sok z buraków, por, skrobia, przyprawa, cukier, przyprawy, laktoza, naturalny aromat (z selera), ekstrakt z wołowiny, zioła, środek zakwaszający: kwas cytrynowy, ekstrakt z drożdży, dekstroza Mięso liofilizowane: 19,4 g (czyli ok. 66,3 g świeżego mięsa)
Sposób przyrządzenia: Wlać wrząca wodę bezpośrednio do woreczka, nie przekraczając zaznaczonej w nim linii (550 ml), zawartość dokładnie wymieszać, woreczek zamknąć i pozostawić na 10 min..
Cechy: